Kategorie
 
 
 
 
 
 

Jak si vybrat ideální hodinky?

Zlaté, stříbrné či rose gold? Sáhnout po kovovém pásku nebo koženém? Co se aktuálně nosí? Pokud se právě teď ženou Vaší hlavou tyto otázky, rádi Vám poradíme v tomto blogu! 

Chcete si vybrat ideální hodinky, které vám perfektně padnou? Poradíme vám jak na to!

Historické okénko 

Hodinky jsou již po staletí předmětem, který má pro svého majitele výjimečnou hodnotu. První kapesní hodinky se objevily již v roce 1511, kdy možnost schovat čas do kapsy, znamenala velkou senzaci. Určitě byste neřekli, že první náramkové hodinky byly extravagantní kousek určený výhradně pro dámy. Přesto se staly oblíbeným doplňkem v celé společnosti. V dnešní době už nevnímáme hodinky jako zázrak, který nám umožní vlastnit čas. Nicméně, o to více se staly oblíbeným módním doplňkem, který reprezentuje osobnost či vkus majitele a stylově doplňuje celkový vzhled.

Jaké typy hodinek známe?

Prvním krokem při výběru by mělo být rozhodnutí, jaký typ hodinek chcete nosit.

Srdcem každých hodinek je strojek, který může být mechanický nebo elektrický. Mechanický strojek je vrcholem hodinářského umění a je poháněn pružinou, která se musí pravidelně natahovat. Mechanismus takových hodinek bývá často odkrytý, aby se zdůraznila jejich preciznost a výjimečnost. Častěji používané jsou však elektrické strojky, které jsou přesnější a cenově dostupnější. Nejpopulárnějším typem je strojek Quartz s analogovými ručičkami. Stále populárnější se stávají digitální hodinky, které zobrazují čas prostřednictvím číslic na displeji, případně v kombinaci s analogovými ručičkami.

Mechanické, elektrické, ručičkové či digitální? Nyní, když jste si vybrali typ hodinek, musíte zvážit při jaké příležitosti je budete nejčastěji nosit.

K aktivnímu životnému stylu patří sportovní hodinky

Ideální hodinky by měly reprezentovat Váš životní styl. Pokud jste sportovní typ, tak při svých aktivitách jistě oceníte odolné a vodotěsné hodinky s množstvím funkcí. Z důvodu maximální odolnosti sportovních hodinek se na výrobu pouzdra a řemínku často používá plast či kompozitní materiály. Oblíbenými sportovními hodinkami jsou například Cassio G-Shock, které kombinují odolné ocelovo-plastové tělo se spolehlivým strojkem Quartz a jsou nabité funkcemi. Dražší modely dále kombinují pokročilé funkce jako kompas, výškoměr, tlakoměr a podobně. Pokud máte zájem o inteligentní hodinky, které disponují funkcemi jako například GPS, barometr, měření rychlosti, senzor tepu a pod.. Za zmínku určitě stojí inteligentní hodinky Samsung či Garmin. Takové hodinky se umí stát Vašim plnohodnotným sportovním partnerem a poskytovat Vám mnoho nápomocných informací o vaší aktivitě.

V společnosti nezapomínejme na etiketu

V případě, že hodinky budete nosit převážně do společnosti či na kulturní akce, sáhněte po elegantních hodinkách. Nošení náramkových hodinek k formálnímu oblečení však má určitá pravidla, na které byste při výběru neměli zapomínat. Hodinky by měly působit decentně a v případě potřeby by měly být snadno skrýt pod rukáv oblečení. Nechcete přece, aby vám masivní hodinky deformovaly manžetu nebo rukáv. Materiál pouzdra hodinek by měl shodovat s materiálem ostatních šperků, které nosíte. Důležitý je i výběr správného řemínku. V případě kovového řemínku platí to, co jsme si už řekli. Pokud jste si vybrali hodinky s koženým páskem pamatujte, že řemínek by měl barevně ladit s botami, páskem či kabelkou. Oblíbenými výrobci elegantních hodinek pro formální příležitosti jsou Certina, Citizen, Gant.

Hodinky na každou příležitost

Hodinky na běžné nošení nebo univerzální hodinky představují kombinaci estetických požadavků, komfortu a odolnosti. V případě, že neplánujete kupovat několik druhů hodinek, vyberte si z oblíbených hodinek Michael Kors, Tommy Hilfiger, Hugo Boss, Emporio Armani, které kombinují krásný design a funkčnost. Hodinky na běžné nošení si vybírejte podle aktuálních trendů a nezapomeňte, že musí zdůrazňovat Vaši osobnost. Pokud jste extravagantní typ, nebojte se experimentovat a sáhněte po méně tradičních hodinkách z dílny Dolce & Gabana či Versace. Příznivců čistých tvarů a minimalismu určitě osloví klasické modely Daniel Wellington, při kterých si můžete vybrat z kožených nebo textilních řemínků.

Luxusní Kousky

Toužíte po skutečném skvostu? Pak neváhejte sáhnout i po exkluzivních značkách jako Breitling či Hublot, jejichž cena se pohybuje ve stovkách až tisících Eur. Nenašli jste na naší stránce model, který jste si již vyhlédli? Neváhejte kontaktovat našeho sale managera na bondie@bondie.eu.

Doufáme, že Vám naše tipy pomohou při výběru těch ideálních hodinek. Nezapomínejte však, že hodinky se nejprve musí líbit Vám a při jejich nošení se musíte cítit pohodlně. V případě, že si s výběrem stále nevíte rady, neváhejte nás kontaktovat. Rádi Vám pomůžeme!

 
 
 
Navštívili jste
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verze